Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Καινούριος Χαρπαντίδης οσονούπω…


Σε λίγες μέρες, πιθανόν και μέσα στην εβδομάδα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πόλις» το καινούριο βιβλίο του συμπολίτη μας συγγραφέα Κοσμά Χαρπαντίδη με τίτλο «Το άκυρο αύριο». Πρόκειται για ένα σκληρό αλλά και σπαρακτικό συγχρόνως μυθιστόρημα με το οποίο ο Χαρπαντίδης πιάνει από το χέρι (ή μάλλον από τον γιακά) τον αναγνώστη, τον τραβά και τον σπρώχνει να κολυμπήσει στα βαθιά, σκοτεινά και σε ένα βαθμό ανεξερεύνητα νερά της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, σε ένα χωροχρόνο όπου πολλά διαδραματίστηκαν και όπου τα περισσότερα απ’ αυτά έμειναν μέχρι σήμερα ανομολόγητα. Και ο συγγραφέας έχει το θάρρος να τα αφηγηθεί όλα, κτίζοντας αριστοτεχνικά, πετραδάκι – πετραδάκι, ένα σύγχρονο και εξαιρετικά ενδιαφέρον ιστορικό και πολιτικό μυθιστόρημα, 280 περίπου σελίδων.
Το «Το άκυρο αύριο» είναι συγχρόνως ιστορία και μυθοπλασία, αποκαλυπτικό και σπαρακτικό, σκληρό και ευαίσθητο, σύγχρονο και νοσταλγικό. Και γι’ αυτό το λόγο πιστεύουμε ότι όχι μόνο θα κάνει αίσθηση στο αναγνωστικό κοινό αλλά θα ανοίξει και πολλές συζητήσεις.
Το περιμένουμε με λαχτάρα και ευχόμαστε τα καλύτερα τόσο στο βιβλίο όσο και πολύ περισσότερο στο συγγραφέα.

…αλλά και καινούριος Κελβερίδης επίσης

Καινούριο βιβλίο όμως ετοιμάζει και έτερος συμπολίτης μας. Πρόκειται για τον Λευτέρη Κελβερίδη, γνωστό σινεφίλ και μοναδικό ίσως άνθρωπο στην Καβάλα με τόσες πολλές –ανεξάντλητες ίσως- κινηματογραφικές γνώσεις, που εργάζεται εδώ και καιρό για την συγκέντρωση στοιχείων και πληροφοριών για τους παλιούς κινηματογράφους της Καβάλας, επιχειρώντας μ’ αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει και να αφήσει στην πόλη μας ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για την τοπική μας ιστορία, μια καταγραφή ανεκτίμητων ιστορικών ψηφίδων, μια όμορφη έκδοση που θα είναι εμπλουτισμένη και με πλήθος σπάνιων φωτογραφιών. Ο τίτλος του καινούριου βιβλίου του Λευτέρη Κελβερίδη θα είναι: «Οι κινηματογράφοι της Καβάλας. Οι εποχές, οι αίθουσες, οι άνθρωποι» και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου