Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Είναι προδοτική η συμφωνία των Πρεσπών κ. Λαζαρίδη;



Σε απάντησή του στον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για την μετονομασία της σήραγγας Συμβόλου της Εγνατίας οδού σε «Σήραγγα Νικόλαος Μάρτης», ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης αναφερόμενος στην συμφωνία των Πρεσπών την χαρακτηρίζει «προδοτική».
Αναφέρει συγκεκριμένα: «…Άλλωστε, κάθε τι εθνικό και πατριωτικό προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ “αναφυλαξία”. Πολύ δε περισσότερο, όταν έχεις υπογράψει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών…».
Ο χαρακτηρισμός αυτός εκ μέρους του κ. Λαζαρίδη έρχεται σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει κατά καιρούς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την συμφωνία των Πρεσπών, την οποία μπορεί να χαρακτηρίζει «επιζήμια» ή «αρνητική» για την χώρα αλλά ποτέ «προδοτική». Και το κυριότερο είναι ότι έχει εμφατικά δηλώσει πολλές φορές, ότι οι κυβερνήσεις έχουν συνέχεια στην Ελλάδα και συνεπώς η κυβέρνησή του θα την σεβαστεί και θα την εφαρμόσει. Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν θα είχε σε καμιά περίπτωση την βούληση και την διάθεση να σεβαστεί και να εφαρμόσει μια «προδοτική» συμφωνία.
Στο ίδιο πνεύμα είναι και οι –σχετικές με το θέμα- δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια αλλά και της πρώην υπουργού εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.
Συνεπώς ο ακραίος αυτός χαρακτηρισμός της συμφωνίας των Πρεσπών εκ μέρους του κ. Λαζαρίδη μοιάζει να είναι εκτός της επίσημης γραμμής του κόμματός του που σε κάθε περίπτωση εκφράζει πάντα ο αρχηγός του και πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μήπως θα έπρεπε λοιπόν ο Μακάριος Λαζαρίδης, όπως κάθε γενναίος πολιτικός άνδρας θα έκανε, να ανασκευάσει την δήλωσή του και να αποσύρει αυτόν τον ακραίο και εν πολλοίς διχαστικό, χαρακτηρισμό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου