Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

«Τζάμια στις Καμάρες και γέφυρα με τη Θάσο»




Εδώ και πέντε χρόνια η τοπική κοινωνία και οι φορείς της συζητούν για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου. Μεταξύ αντεγκλήσεων για το ιδιοκτησιακό ανάμεσα σε Δήμο και Δημόσιο, προκρίθηκε η λύση του ξενοδοχείου.
Η λύση αυτή –αν ποτέ ευδοκιμήσει- απαιτεί υψηλό κόστος (και υψηλό ρίσκο φυσικά)  το οποίο προφανώς θα πρέπει να το επωμισθεί κάποιος ιδιώτης επενδυτής.
Τι να σας πω. Περιμένουν δεκάδες τέτοιοι στην ουρά.
Και ενώ λοιπόν μέσα σ’ αυτό το άνυδρο περιβάλλον της παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης όπου δεν υπάρχει σάλιο όχι για μια τέτοιου μεγέθους επένδυση αλλά ούτε για την ασφαλτόστρωση δέκα μέτρων δρόμου, έρχεται φωστήρας τοπικός πολιτικάντης να εκπλήξει τους πάντες με τα μεγαλεπίβολα σχέδιά του και να αφήσει σέκους όλους μας.
Να μεταφερθεί λέει το μισό διοικητήριο στο παλιό νοσοκομείο και το άλλο μισό στο κτήριο του ΤΕΑΥΚΕ στα Καλαφατιά και να γίνει ξενοδοχείο το κτήριο του διοικητηρίου και να ‘χει για πισίνα του το ανοιχτό κολυμβητήριο!!!
Ιδιοφυές σχέδιο. Πώς δεν το σκεφτήκαμε ρε όλοι εμείς οι μαλάκες τόσο καιρό;
Δηλαδή συζητάμε τόσα χρόνια για να βρούμε κάποιο κορόιδο να ρίξει τα εκατομμύριά του για το παλιό νοσοκομείο και να το κάνει ξενοδοχείο και ο τοπικός φωστήρας μάς προτείνει όχι μόνον να βρεθούν λεφτά για το παλιό νοσοκομείο αλλά να βρούμε λεφτά, πρώτον για να μετατρέψουμε το παλιό νοσοκομείο σε διοικητήριο, δεύτερον κι άλλα λεφτά για το κτήριο του ΤΕΑΥΚΕ (που θα γίνει υπόλοιπο διοικητηρίου) και τρίτον κι άλλα λεφτά (επενδυτή δηλαδή) για το νυν διοικητήριο που θα γίνει ξενοδοχείο (το οποίο προφανώς πρέπει να γκρεμιστεί εξ ολοκλήρου διότι ξενοδοχείο χωρίς μπαλκόνια σε τέτοια θέση δεν νοείται). Διαβολικό μυαλό ο τύπος.
Με την ευκαιρία, μεγάλε, δεν βάζεις μέσα στα πλάνα σου και τζάμια στις Καμάρες γιατί κάνει ρεύμα το χειμώνα και παγώνουμε. Α και μια γέφυρα για Θάσο γιατί βγάλαμε σπυριά τόσα χρόνια πήγαινε – έλα με τα φέρι μποτ.
Λες ρε συ αν τα …«ξύνω» κι εγώ όλη μέρα, να κατεβάζω τέτοιες φοβερές ιδέες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου